Status 1729-1730 - Ilsøe, Harald (Bibliotekshistorie, 1999)
Det kongelige BIBLIOTEKSHISTORIE under de første enevoldskonger er ikke alt for godt belyst af kilder, men under Frederik IV begynder bevarede arkivalier i stigende omfang at tale med. Fra ca. 1710 og fremefter kan man finde regnskabsbilag vedrørende udgifter til bibliotekets drift i det kgl. partikulærkammers arkiv i Rigsarkivet, navnlig udgifter til bogkøb, og en sag som f. eks. forhandlingerne om købet af Christian Reitzers store bibliotek, der strakte sig over årene 1717-21, kan følges gennem en snes breve og aktstykker. Af største betydning er en i 1729 affattet katalog over biblioteksbestanden, som er bevaret i bibliotekets arkiv og udgør et vigtigt omend lidet benyttet holdepunkt for samlingernes historie mellem katalogerne fra Frederik Ills tid og katalogarbejderne ved bibliotekets reorganisering i årene omkring 1780.