Så professionel som muligt - Svane-Mikkelsen, Jørgen (Bibliotekshistorie, 1992)
Kungälv skolen er det almindeligt anvendte navn for Den Nordiske Fortsættelsesskole for Bibliotekarer, som i perioden 1958-68 afholdtes i Kungälv hvert andet år, i alt seks gange. Disse 6 ugers kurser var etforsøg på at skabe en fællesnordisk videreuddannelse for bibliotekarer i folkebibliotekerne. Leder af Kungälv skolen var Erik Allerslev Jensen, som også havde ledet den til Statens Bibliotekstilsyn knyttede Statens Biblioteksskole i årene 1946-56.