At kunne skelne lys fra lygtemænd - Bruhns, Svend; Ørom, Anders (Bibliotekshistorie, 1990)
Selskabet for Trykkefrihedens rette Brug og folkeoplysningen Selskabet for Trykkefrihedens rette Brug blev stiftet i marts 1835. Det var den første politiske forening efter århundredeskiftet. Selskabet udsprang af et initiativ fra en gruppe embedsmænd, borgere og småborgere, der gennem en petition anmodede kongen om ikke at skærpe censuren. Baggrunden var, at pressen i begyndelsen af 1830rne havde kritiseret trykkefrihedslovgivningen og andre politiske forhold.