Overbibliotekar Werlauff og hans forbindelser med norske forskere - Munthe, Gerhard (Bibliotekshistorie, 1990)
»Hvor tungt vi føle Savnet af vore Bøger, behøver jeg ei at sige Dem! Jeg har 7 Bøger med mig! Selv mine Excerpter fra Kongens Bibliothek o.s.v. ligge i Kjøbenhavn. Skolens meget gode Bibliothek er vor eneste Trøst.« Det var professor Svend Borchmann Hersleb (1784-1836) som senhøstes 1813 skrev disse mistrøstige ord til sin danske venn og tidligere elev Peder Hjort (1793-1871).