Efterskrift - De Hartyani, Marton (Bibliotekshistorie, 1988)
Dansk Bibliotekshistorisk Selskab har af flere årsager valgt at udgive A. G. Drachmanns manuskript om Sofus Larsen. Det hører til Selskabets opgaver at udgive centrale bibliotekshistoriske tekster. Både som biblioteksmand og forsker er Sofus Larsen temmelig lidt omtalt i memoirelitteraturen. Drachmanns portræt af ham er langt det mest fyldige, og ved at trykke det, forsynet med relevante kommentarer og referencer samt i efterskrift suppleret med den viden, vi i øvrigt har om Larsen, fremstår et biografisk studie, der behandler de fleste relevante sider af Larsens virke. Manuskriptet lægger hovedvægten på en omtale af Larsens tid som overbibliotekar ved Universitetsbiblioteket (1909-1925). Herunder behandles også bibliotekets almindelige historie i denne periode, og som den længstlevende fra denne tid kan Drachmann bidrage med mange træk og detailler, som ellers ville være gået i glemmebogen.