Sofus Larsen - Drachmann, A. G. (Bibliotekshistorie, 1988)
Sophus Christian Larsen blev født i 1855 i København paa Almindeligt Hospital, som Søn af Overkirurg, dr.med., siden Etatsraad Søren Eskild Larsen og Hustru Sophia Albertina, født Matzen. Han er saaledes opvokset i et velstaaende,1 akademisk Hjem i København, hans Fader, der var født i 1802, døde i 1890. Han var døbt Sophus C/zristian Larsen, med ph og ch, men ændrede senere Stavemaaden til fog k, antagelig under Paavirkning fra Højskolekredse.