1909 - et vigtigt år i dansk bibliotekshistorie - Dahlkild, Nan (Bibliotekshistorie, 2009)
Årets store spektakulære begivenhed i Danmark i 1909 var afholdelsen af Landsudstillingen i Århus, der varede fra den 18. maj til den 3. oktober og blev besøgt af 667.000 mennesker. Den lå i forlængelse af tidligere store danske udstillinger som Den Nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København 1888, Landmandsforsamlingen i Odense i år 1900 og Udstillingen i Haslev i 1906. Landsudstillingen afspejlede tidens modsætninger mellem det nye og det gamle, mellem by og land og mellem store industrivirksomheder, små firmaer og andelsbevægelse. Den repræsenterede fascinationen af industrialisering, storbyer og det moderne liv, men havde også et kraftigt islæt af håndværk og landbrug. En særlig afdeling var en mønsterby som forbillede for stationsbyernes kommende udbygning med et mønsterbibliotek og -forsamlingshus, der blev ramme om det første samlede danske biblioteksmøde, som var en blandt udstillingens mange forskellige aktiviteter. Landsudstillingen og året 1909 kom derfor også til at fa stor betydning for Dansk bibliotekshistorie.