Det første møde - Dyrbye, Martin (Bibliotekshistorie, 2009)
Den 3. - 4. august 1909, fandt det første danske biblioteksmøde sted i Arhus. Denne begivenhed blev epokegørende på mange måder, og kom til at præge biblioteksudviklingen i de følgende årtier, ja faktisk helt op til vor egen tid, altså i et helt århundrede. Især et bidrag fra biblioteksmødet har sat sine spor i biblioteksudviklingen og bibliotekshistorieskrivningen, idet H. 0. Langes berømte foredrag om "Bibliotekssagen uden for København" lagde grundstenen til den organisering af biblioteksvæsenet som vi kender det i dag.