"Biblioteket som musikkens skatkammer" - Bent Christiansen, Bent (Bibliotekshistorie, 2005)
I tidsskriftet Bibliotekaren kan man i årgang 1957 under overskriften "Grammofonpladeudlån" læse interessante erfaringer, som bibliotekar Helge Jensen (senere Albrecht) fik under en studierejse til engelske musikbiblioteker.1 Her kommer han også ind på bibliotekarens kvalifikationer og skriver bl.a.: "Af bibliotekaren kan man forlange, at han skal have nogen føling med musikken, og han må have noget kendskab til orkestre, dirigenter og eksekutører, som forekommer på pladerne. Den fortrolighed og de erfaringer, bibliotekaren far ved det daglige arbejde med samlingen, må være kvalifikationer nok. [...] Hvad danske bibliotekarer far brug for, kunne de måske erhverve på kursus foranstaltet af Danmarks Biblioteksskole. [...] Bibliotekarens rådgivende arbejde bliver formodentlig ret beskedent. Ganske vist vil lånerne komme til at danne et bredt udsnit af befolkningen, men det bliver den del, som er velorienteret om emnet, og som har en bevidst og sikker holdning over for musikstoffet. [...] Nogen grund til at puste spørgsmålet om bibliotekarens kvalifikationer så stærkt op, er der efter min mening ikke. Selv om man måske nødig vil høre sandheden, må det dog frem, at det i det store og hele snarere er formidling end vejledning, der bliver tale om."