Viden er vækst - Holt Kjær, Bodil (Bibliotekshistorie, 2002)
Formålet med denne artikel er at belyse studiekredsbevægelsens opståen, udbredelse og organisation i Danmark i perioden 1910-1930, samt at undersøge arten og omfanget af samarbejdet mellem studiekredsene og bibliotekerne, to væsentlige faktorer i dansk folkeoplysning, som har haft det fælles mål at gøre læsning, arbejde med bøger, til et effektivt middel i folkeoplysningens tjeneste.