Danmarks første folkebibliotekslov: Om tilblivelsen af biblioteksloven af 5. marts 1920 samt et efterspil - Høgh, Steffen (Bibliotekshistorie, 1999)
Den daværende biblioteksdirektør Th. Døssing skrev i anledning af bibliotekslovens 10-års jubilæum i 1930, at »Biblioteksloven blev ganske vist i sin Tid givet under næsten idylliske Former: et enstemmigt Kommissionsforslag, der af Ministeriet uændret blev forelagt i Rigsdagen, der atter enstemmigt og uden Ændringer vedtog Forslaget i begge Ting. Men som vel bekendt var denne Idyl ikke Udtryk for absolut Enighed indenfor Bibliotekarernes egne Rækker«.