... med musiklivet i centrum - Christiansen, Bent (Bibliotekshistorie, 1992)
»En sådan bredt anlagt musikalsk oplysningsaktion ville fa en virksom støtte, hvis man til folkebibliotekerne knyttede diskoteker. Grammofonpladerne måtte i så fald købes efter de samme kulturelle retningslinier som dem, der i øjeblikket følges ved bibliotekernes bogkøb ... At det for mange, ikke mindst de unge, ville være af stor betydning, hvis der på bibliotekerne fandtes aflytningsrum, er vel givet.« Sådanne ord kunne Karl Bjarnhof skrive i 1953, i bogen Mennesket i Centrum: Bidrag til en aktiv kulturpolitik, som blev resultatet af et udvalgsarbejde, iværksat af Socialdemokratiet i 1947, med det formål at undersøge mulighederne for en aktiv og sammenhængende kulturpolitik.