En hilsen til Palle Birkelund - Nielsen, Helge (Bibliotekshistorie, 1992)
Ved sin 80 års dag den 29. januar 1992 kan Palle Birkelund se tilbage på mere end et halvt århundredes tjeneste i de danske forskningsbiblioteker, heraf ikke færre end 30 år som rigsbibliotekar, med al den indflydelse det indebærer. Da han for ti år siden forlod embedet som rigsbibliotekar, blev det imidlertid ikke et farvel til den danske biblioteksverden. Tværtimod blev de frigjorte kræfter sat ind på nye aktiviteter, og blandt de områder, som kom til at nyde godt heraf, er bibliotekshistorien.