En ung og aktiv overbibliotekar Chr. Bruun og Det kgl. Bibliotek i 1860erne - Nørr, Erik (Bibliotekshistorie, 1990)
I april 1862 skete der et systemskifte i »Det store Kongelige Bibliothek«. Den 31-årige Christian Walter Bruun efterfulgte den 80årige E. C. Werlauff (1823-61) og den 69-årige J. A. Bølling (1861-62) som leder af biblioteket, den officielle titel var bibliotekar (fra 1893 overbibliotekar). Forgængerne havde været kompetente folk, men biblioteket havde delvis stået i stampe i Werlauffs seneste år, og J. A. Bølling, der havde været souschef i en række år, blev først udnævnt et år, før han døde