Dansk Bibliotekshistorisk Selskab - Redaktionen, - (Bibliotekshistorie, 1985)
Både i udlandet og herhjemme har man i de senere år kunnet konstatere en glædelig stigning i interessen for bibliotekernes historiske baggrund og udvikling. Interessen har været knyttet både til de enkelte folkebibliotekers og forskningsbibliotekers historie som institutioner og til studiet af den betydning, biblioteksvæsenet som sådant gennem tiderne har haft for kultur og samfundsudvikling.