Erfaringer fra og synspunkter på bibliotekshistorisk forskning - Nielsen, Helge (Bibliotekshistorie, 1992)
Som teologerne har bibliotekarerne deres hellige skrifter og deres kirkefædre. De amerikanske public librarians har Report of the Tru-stees of the Public Library of the City of Boston fra 1852 med George Ticknor som hovedophavsmand. De danske folkebibliotekarer har H. O. Langes foredrag i Århus 1909 om Bibliotekssagen udenfor Kø-benhavn, og til bedste for alle bibliotekarer skrev han i Haandbog i Bibliotekskundskab (1912, 1916, 1927) Bibliotekaren, hans Kald og hans Opgaver, der opridser de felter, en bibliotekar må være fortrolig med. Dette rids er baggrund for hans definition af bibliotekshistorie som indledning til bibliotekshistorien i samme håndbog.