Arkæologi i Slesvig / Archäologie in Schleswig - Kruse, Pernille (Arkæologi i Slesvig-Archäologie in Schleswig, 2020)
Alle bidragsyderne har beskæftiget sig med arkæologisk forskning, der refererer til det gamle hertugdømme Slesvigs område. Den kronologiske ramme er igen ret omfattende, og går fra bronzealderen til starten af det 20. århundrede. Der er især fokus på overregionale aspekter. Dertil hører nye fortolkninger af 14C-dateringer af hustomter eller noget om fugle som gravgaver i vikingetiden, men også mere lokal forskning fra området omkring Slesvig. Der var bidrag om vikingetidens grubehuse, hverdagsliv og eliter i Ballum, husofre fra middelalderen, arkitekturstile i Haderslev by, en vejlandsby fra højmiddelalderen. Der blev præsenteret gamle fundpladser med nye spørgsmål, som de kan ses i artiklen om Dankirke, mens en anden artikel beskæftiger sig med nye detektorfund fra en gammelkendt romertids gravplads. Yderligere blev der fokuseret på et befæstningsanlæg fra 1. Verdenskrig, nemlig Sikringsstilling Nord, en vejdæmnings bygningshistorie, et skibsfund fra Slien og et enkeltfund fra Nordstrand ved den slesvig-holstenske vestkyst. Et bidrag beskæftigede sig med bronzealderens transformationsprocesser med et eksempel fra Belauer See, mens et indlæg om en vikingetids ryttergrav tæt på Skanderborg med forbindelser til Slesvig-Holsten, var med til at udvide det rumlige perspektiv. Alle bidrag i det foreliggende bind har været til peer-review.