Vidensnotat (1) om undervisningsdifferentiering: Et litteraturstudie om undervisningsdifferentiering på videregående uddannelser - Antczak, Helle Birkholm; Falkenberg, Helene; Schaumann, Mikkel Blegvad (Arbejdspapirer, Københavns Professionshøjskole, 2025)
Formålet med dette litteraturstudie er at bidrage til afdækning af den eksisterende, forskningsbaserede viden om undervisningsdifferentiering på videregående uddannelser. Teoretisk bygger den identificerede litteratur på en forståelse af undervisningsdifferentiering som en studentercentreret tilgang i modsætning til en undervisercentreret tilgang og er især inspireret af Vygotskys idé om zonen for den nærmeste udvikling og konstruktivistiske idéer om læring som social handling. I litteraturstudiet har vi undersøgt, hvilke muligheder og udfordringer der er for at håndtere forskellige læringsforudsætninger via undervisningsdifferentiering på videregående uddannelser. Desuden har vi undersøgt, på hvilke måder og med hvilke midler man kan undervisningsdifferentiere på videregående uddannelser. Notatet præsenterer en række identificerede begreber og en samlet model for differentieret praksis.