Analyse af digitale forandringer i den offentlige forvaltning - Rasmussen, Nina (Arbejdspapirer, Københavns Professionshøjskole, 2023)
Formålet med denne tekst er at give studerende på videregående uddannelser og eftervidereuddannelser en analytisk ramme, som de kan bruge til at analysere, hvad det betyder for en organisation, når man implementerer eller ændrer et it-system. Hvad betyder det fx for måden medarbejderne løser deres arbejdsopgaver på, for beslutningsvejene i organisationen og for snitfladen mellem medarbejderne internt og mellem medarbejderne og borgerne? Og hvad betyder implementeringen af et it-system for nye kompetencekrav til medarbejderne, til deres forståelse af det pågældende it-system og til medarbejdernes forståelse af de data, som it-systemet gør brug af.