Vidensnotat (4) om uddannelsesdifferentiering: En kortlægning af uddannelsesdifferentiering på professionshøjskoler - Falkenberg, Helene; Butters, Shaun Robert; Fuldmåne, Burcu Ebru (Arbejdspapirer, Københavns Professionshøjskole, 2025)
Formålet med dette vidensnotat er at bidrage med viden om uddannelsesdifferentiering inden for udvalgte professionsuddannelser og derigennem skabe vidensgrundlag for videre overvejelser om udbuddet af forskellige uddannelsesformater inden for professionsuddannelserne på KP. Notatet består af to dele. For det første en kortlægning af forskellige uddannelsesformater inden for de fire største professionsuddannelser (pædagoguddannelsen, læreruddannelsen. socialrådgiveruddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen). Kortlægningen er gennemført ved at søge informationer og data via Professionshøjskolernes hjemmesider, og derigennem skabe overblik over uddannelsesformater på alle professionshøjskoler. For det andet en interviewundersøgelse med 29 uddannelsesledere om erfaringer og refleksioner over, hvordan forskellige uddannelsesformater kan imødekomme studerendes forskellige læringsforudsætninger.