Socialfaglig analyse – processer, vidensformer & perspektiver i myndighedsarbejdet på børne- og ungeområdet: En forskningsoversigt - Matthiessen, Annemette; Andersen, Lotte; Schnohr, Katrin Leicht (Arbejdspapirer, Københavns Professionshøjskole, 2022)
Social analyse anses for en kernekompetence i myndighedsarbejdet på børne- og ungeområdet. Forfatterne har i en forskningsoversigt undersøgt, hvordan socialarbejdere med myndighedsopgaver på børn- og ungeområdet udfolder social analyse i praksis og er nået frem til tre pointer, som sætter spørgsmålstegn ved det eksisterende professionsideal om social analyse. Pointerne handler om idealet om, at socialarbejderen kan arbejde med en klar opdeling i beskrivelse, analyse og vurdering, at fælles metoder og redskaber kan være et vigtigt supplement til socialfaglige skøn i arbejdet med systematik, og endelig at vidensgrundlaget for sagsarbejdet i stigende grad lader til at være kollektivt organiseret og sanktioneret fremfor at være individuelt.