“Han er klassens digter. Arbejder-klassens!” Aktivisten og digteren Carl Scharnbergs kulturpolitiske virke i fag- og arbejderbevægelsen. - Scharnberg, Ditte (Arbejderhistorie, 2026)
Går arbejderbevægelsen i front for arbejderkulturen i ord og handling? Eller forholder sig passivt og tavst? Svaret er afgørende for bevægelsens eksistensberettigelse og fremtid. Min erfaring er, at de, der vil påvirke retningen for arbejderbevægelsens kulturelle indsats, kan finde inspiration ved at dykke ned i tidligere tiders aktiviteter. Det er min drivkraft til at skrive om min fars, Carl Scharnbergs (1930-1995), kulturpolitiske aktivisme, herunder hans digtes og arbejdersanges betydning.