Danmarks radios reportage fra Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, 1949 - Halberg, Rikke Lie (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2025)
I 1949 besøgte en reporter fra Danmarks Radio (DR) Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (ABA), der dengang lå i en tidligere herskabsvilla på Hjalmar Brantings Plads i København. Lydoptagelsen – her transskriberet – giver et sjældent tidsbillede af arkivet og bibliotekets daglige brug og stemning, men fungerer også som et tilbageblik på ABAs første 40 år, formidlet af daværende arkivar Børge Schmidt og Oluf Bertolt, som tidligere havde været arkivar på ABA, men i 1949 var forretningsfører for AOF.