Brev i organisationsfrågan. Den svenska arbetarrörelsens inkorgar - Benavente, Catalina; Bohman, Erik (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2025)
Denna essä undersöker hur arbetarrörelsens kommunikation har förändrats – från pappersbrev till telefonsamtal, från e-post till chattrådar – och hur dessa skiften har påverkat arkivens minne. Vi följer spåren av det som försvinner när digitala samtalstrådar ersätter korrespondensen och frågar vad som krävs för att framtidens forskare ska ha något kvar att läsa.