Internationell solidaritet. : Politiska resor och globala relationers dilemman - Berg, Linda (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2011)
Sedan 1980-talet har svenska volontärer rest till Nicaragua för att hjälpa till med återuppbyggnad och demokratisering av landet. Resorna bidrog till en specifik upplevelse med en rad politiska och personliga implikationer som var svåra att förmedla efter hemkomsten till Sverige.