‘For at kunne Forbedre vor Fortvivlede Stilling’ :: Historien om den første socialistiske kvindeforening i Danmark - Grelle, Henning (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2023)
Da arbejderbevægelsen begyndte at samle sig i Danmark i slutningen af det 19. århundrede, begyndte også kvinderne at kræve rettigheder – i samfundet såvel som i den socialistiske bevægelse. Dette er historien om den første socialistiske kvindeforening i Danmark, som fungerede fra 1873 til 1882.