“Klæder skabt af…” hvem? – en metodisk undersøgelse af hvordan man formidler arbejderklassens vilkår - Kröner, Ditte (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2023)
Arbejdernes forhold i tekstilindustrien er en problemstilling, som jævnligt dukker op i forbindelse med diskussioner om ‘fast fashion’. Og den er langt fra ny, tværtimod. Den strækker sig tilbage til den industrielle revolution og skabelsen af en egentlig fabriksarbejderklasse. Men hvordan kan denne historie formidles på en måde, som gør den nærværende og vedkommende i dag? Det er emnet for dette essay om overvejelserne bag forfatterens museumsspeciale.