Den fejlslagne kampagne for økonomisk demokrati: som faktor i Arbejderbevægelsens politiske udvikling - Toubøl, Jonas; Gielfeldt, Jonas K. (Arbejderhistorie, 2013)
I 1970 søsatte arbejderbevægelsen anført af LO en storstilet kampagne for at indføre ØD. Det idelogiske arvegods om socialisme og demokrati var retorisk bærende i kampagnen. Men ØD-projektet mislykkedes, og spørgsmålet er, om socialismen og demokratiet hermed led deres endeligt som arbejderbevægelsen overordnede målsætninger?