Politiske ungdomsbevægelser i Danmark i det 20. århundrede. - Mikkelsen, Flemming (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2013)
I det 20. århundrede trådte en ny organisationsform ind på den politiske arena: Den politiske ungdomsbevægelse. Det er påstanden i denne artikel, at perioder med intens aktivitet blandt de sociale bevægelser fører til markante ændringer i samfundets sociale og politiske infrastruktur, og at de politiske ungdomsbevægelser spiller en vigtig og til tider afgørende rolle i denne proces.