Plakater fra Nellikerevolutionen i Portugal 1974-76 - Harsløf, Olav (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2018)
Nellikerevolutionen, Revolução dos Cravos, den ikke-voldelige revolution, hvor soldaterne stak nelliker i gevær- og kanonløbene i stedet for krudt og kugler, førte til diktaturets fald og åbning for frie valg for første gang i 50 år. I en to-årig periode blomstrede den politiske diskussion og kulturelle debat i hele Portugal, og fra de kunstneriske scener vistes forestillinger og spilledes musik, som havde været forbudt i et halvt århundrede. Olav Harsløf og Beth Juncker var i Lissabon i efteråret 1975 og oplevede alt dette. Med sig hjem havde de både farvestrålende og udtryksfulde valg- og teaterplakater, og klingende grammofonplader med nellikerevolutionens sange og musik. Det har de fundet frem her mere end 40 år efter og udstillet i kulturhuset Svanekegården, Svaneke, fra 11. november til 31. december 2017. Arbejderhistorie bringer udstillingens programartikel.