Dansk fagbevægelse og værnemagtsarbejdet 1940-45 - Knudsen, Knud (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2018)
Under besættelsen byggede tusindvis af danske arbejdere bunkers for den tyske værnemagt ved den jyske vestkyst. Dette gav fagbevægelsen store udfordringer med at håndtere de mange konflikter om løn – og arbejdsforhold på de tyske arbejdspladser, og dette gav også uro på det danske arbejdsmarked.