Organisering af filippinske stuepiger på københavnske hoteller 1980’erne til 2000’erne - Andersen, Nina Trige (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2018)
I januar 2018 viste en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), at hotel- og restauration er den branche med flest "atypiske” ansættelser. Det er resultatet af en udvikling, der har været i gang i årtier. I 1990’erne blev der kæmpet mod fagforeningsfjendske ledelser og udliciteringer på de københavnske hoteller, og ofte var det filippinske stuepiger, der stod på frontlinjen