Tony Judt (1948-2010) - Knudsen, Knud (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2018)
Artiklen tegner et portræt af historikeren Tony Judt, der især blev kendt for sit storværk om Europa efter Anden Verdenskrig og for sine kontroversielle historisk funderede vurderinger af vor tids moderne politik. I sine sidste skrifter før sin død i 2010 søgte Judt at formulere programmet for et ”universalistisk Socialdemokrati” i det 21. århundrede.