Kommunist i DDR’s edderkoppespind: Kurt Viewegs opstigning og fald, 1932-1976 - Bryld, Claus (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2020)
Med udgangspunkt i et personligt møde skildrer forfatteren den tyske kommunist Kurt Viewegs dramatiske op- og nedture i den socialistiske arbejder- og bondestat DDR. Fra politisk landbrugsekspert over SED’s Centralkomité og efterretningsopgaver i Vesttyskland til ‘republikflugt’ og dom for forræderi mod partiet og staten. For så igen fra midten af 1960’erne at genoptage efterretningsarbejdet, denne gang i ly af en universitetsansættelse i Greifswald og rettet mod Skandinavien. Viewegs skæbne ses af forfatteren som eksemplarisk for tyske kommunister, der efter Anden Verdenskrig vendte tilbage til østzonen fra vestligt eksil.