Er overenskomster den eneste vej frem for fagbevægelsen? Internationale erfaringer med nye aftale- og organiseringsformer blandt videnarbejdere - Friborg, Bjarke (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2022)
Arbejdsstyrken i Danmark er under forandring, men vil nye og voksende faggrupper organisere sig kollektivt? Forskningsprojektet SIV har set på de internationale erfaringer med organiserings- og aftaleformer blandt den globalt voksende gruppe af videnarbejdere. I dette essay undersøges det, om erfaringerne kan inspirere fagbevægelsen i Danmark.