Køn på værfter: – erindringer om køn fra mandlige og kvindelige værftsarbejdere 1960-80 - Jacobsen, Amanda Josefine Lohmann (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2022)
I en tid, hvor køn fylder særligt meget i samfundsdebatten, tematiserer artiklen køn i forhold til dansk værftshistorie ved at undersøge mænds og kvinders erindringer om arbejdslivet på værfter. Samtidig reflekteres der i artiklen over forskerpositionen, der tilsyneladende påvirker visse erindringer om køn.