Telefoncentralen som et “Panaudikon”: Hemmelig overvågning af de danske Telefonistinder, ca. 1900-1973 - Nielsen, Jacob Vrist (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2022)
“Tilbage bliver en fornemmelse af, at denne form for kontrol er et hæsligt spioneri, der mest af alt minder om gamle dages slaveopsyn. mærkeligt, at det skulle være nødvendigt endnu på rigstelefonen […] nej, ikke spor mærkeligt. for rigstelefonen er jo overvejende en kvindearbejdsplads.”