Da “løn efter køn” i princippet blev afskaffet på det offentlige arbejdsmarked - Anna-Birte, Ravn; Bente, Rosenbeck (Arbejderhistorie, 2022)
I 1919 blev der indført ligeløn på det offentlige arbejdsmarked. Forud var gået et par årtier, hvor Dansk Kvindesamfund og lærerinderne kæmpede for afskaffelse af løn efter køn nærmest på trods og uden støtte fra Danmarks Lærerforening. Men efter at kvinderne havde fået stemmeret lykkedes, det takket være støtte fra politikerne.