Det røde Frederiksberg - Bro, Henning (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2022)
Med et konservativt styre på Frederiksberg siden 1909 skabte det landsdækkende medieopmærksomhed, at denne kronjuvel gled partiet af hænde ved kommunalvalget i 2021. Et vælger- og mandatmæssigt flertal fra Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Det radikale Venstre samlede sig om en socialdemokrat som borgmester og en radikal som første viceborgmester. Et systemskifte, der naturlig nok rejser en række historiske spørgsmål.