Ruslands sorte oktober - Carlsen, Aksel V. (Arbejderhistorie, 2016)
Man kan tale om Ruslands “røde” oktober, da sovjetmagten i 1917 blev proklameret med henblik på at opbygge et socialistisk samfund – det vi kom til at kende som sovjetunionen. analogt hermed kan man tale om et “sort” oktober, da Boris Jeltsin med magt udryddede resterne af sovjetsystemet i 1993.