UDENLANDSK FORSKNINGSLITTERATUR I ABA 2015 - Jørgensen, Jesper (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2016)
Indkøbet af nye bøger til ABA baserer sig i høj grad på anmeldelser i de engelsk- og tysksprogede, arbejder- og socialhistoriske tidsskrifter, som biblioteket abonnerer på. Fordelen er en vis kvalitetssikring, men ulempen er ligeså åbenlyst, at bøgerne ikke er helt nye, når de kommer i hus. Nogle af tidsskrifterne er mest nationalt eller regionalt orienterede, mens andre bedre dækker værker med europæiske og globale perspektiver. Især fire tidsskrifter skiller sig særligt ud i sammenhængen og bidrager med flest anmeldelser af nye bøger i ABA.