SKOVGADENS FOLK - Andersen-Lund, Werner (Arbejderhistorie, 2016)
Ved Solbjerg, lidt udenfor Århus, når man forlader landevejen ude ved Sønderbro og følger den smalle kommunevej mod vest, kommer man gennem et typisk dansk landskab. Vejen snor sig i bløde kurver og skarpe sving, over bakker og åse, gennem dalstrøg med enge, vandløb og moser, eller den skærer sig gennem flade agerjorder med spredte gårde og huse omgivet af haver og læhegn. Et par kilometer fra landevejen kurver den omkring skoven og fortsætter mod Nederby. Her i vejsvinget drejer en smal vej fra og går gennem skoven. Langs vejen lig ger en halv snes huse og rønner med haver omkring og danner en skovgade. I det første af husene i en stor smuk have, boede min oldemor.