GEORG LAURSEN_ Fra malersvend til sovjetagent (ANDEN DEL) - Riisbro, Julie Birkedal (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2016)
Dette er anden del af beretningen om den danskfødte kommunist Georg Laursen og hans mangesidige arbejde i kommunismens tjeneste. Artiklen kaster lys over hans tid som sovjetisk agent i Fjernøsten i 1930’erne, hans virke som højtplaceret medarbejder i Den Kommunistiske Internationale, hans arbejde med radiopropaganda under Anden Verdenskrig og hans skæbne som offer for Stalins udrensninger i slutningen af 1940’erne.