Saltofttegninger fra Petrograd 1917 og MoSkva 1927 - Preben-Hansen, Bernadette (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2017)
Eduard Saltoft (1883-1939) var en dansk kunstmaler, der arbejdede for den danske krigsfangehjælp i rusland under verdenskrigen og borgerkrigen. Han boede i Petrograd og var leder af dansk røde kors i landet fra 1916 til 1918. Under opholdet tegnede og malede han krigens konsekvenser for befolkningen: sult, sygdomme, nød og død. Saltoft forlod rusland i 1919 og rejste til london i 1920 for at udstille sine værker fra rusland.