“En rigtig Bolschevik” Arbejdernes Børneblad 1918-20 - Hansen, Dorte Ellesøe (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2017)
Arbejdernes Børneblad var et lille revolutionært 14-dagsblad udgivet af tre socialistiske børne- og ungdomsorganisationer. Fast forankret i solidaritet og klassefællesskab tog det kampen op mod de kristne og militaristiske børneblade på markedet. Det henvendte sig til alle arbejderhjem, hvor der var børn. Redaktørernes ambitioner var høje, og bevægelsens interesse for bladet overvældende, men det måtte snart gå ind. Artiklen handler om driften af bladet, hvordan det præsenterede sig over for læserne og hvad det indeholdt af tekster og illustrationer.