Fra dagligt brød til hverdagstryghed - Schmidt, Nynne Cecilie (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2017)
I slutningen af 1930’erne introducerede Socialdemokratiet tryghedsbegrebet i sit ideologiske sprog, hvor det med rod i Befolkningskommissionens betænkninger blev koblet til især familien. I efterkrigstiden kom begrebet til at danne bro mellem familien og nationen, det store og det lille fællesskab, og gav således afsæt til partiets transformation fra klasseparti til folkeparti. Fra at have den fattige arbejderfamilie i fokus blev tryghed i løbet af 1950’erne koblet til den generelle familie – et skift, der legitimerede velfærdsekspansionen i perioden fra 1950 til begyndelsen af 1970’erne.