Den grønne hovedstadsmetropol: Det grønne i det røde - Bro, Henning (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2014)
For den danske hovedstadsmetropol er åbenhed, lys, luft og betydelige rekreative områder et karakteristisk træk. Bestræbelserne i den retning havde rødder tilbage til den massive urbanisering, der tog sin begyndelsen med industrialismens gennembrud for over 150 år siden, men foldedes for alvor først ud op gennem den første halvdel af det 20. århundrede. Den socialdemokratiske arbejderbevægelse blev en central aktør i den udvikling.