Urban Hansen I: “…GENNEM ILD OG VAND FOR SOCIALDEMOKRATIET” - Bjørnsson, Iben (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2015)
Socialdemokratiet fra 1920’erne til 1950’erne var et disciplinært og hierarkisk parti. Gennem en undersøgelse af Københavns tidligere overborgmester Urban Hansens tidlige karriere gives et indblik i magt- og beslutningsprocesser i partiorganisationen. Artiklen er den første af to.