ARBEJDERHISTORIE – mellem socialhistorie, kulturhistorie og politisk historie: Historiografisk oversigt over temaer og tendenser i international arbejderhistorie efter 1970 - Knudsen, Knud (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2015)
Europæisk arbejderhistorie var i 1960’erne og 70’erne langt hen forankret i den socialhistoriske tradition. 1970’erne var socialhistoriens storhedstid. Det blev der rokket ved i 1980’- erne og 90’erne i takt med bl.a. den “nye” kulturhistories udbredelse og den politiske histories genkomst. I samme periode løsnedes den tætte forbindelse mellem arbejderhistorien og socialhistorien. Artiklen søger i kort form at præsentere nogle hovedlinjer i den historiografiske udvikling inden for europæisk arbejderhistorie siden 1970 og gøre status på debatten i starten af det 21. århundrede.