Louis Touscher: – en omstridt pioner - Thing, Morten (Arbejderhistorie - tidsskrift for historie, kultur og politik, 2019)
Arbejderbevægelsens forhistorie fra 1840-1870 indskrænker sig ofte til folk som Frederik Dreier, C.V. Rimestad og P.F. Lunde, men der var mange andre. En af dem var xylograf, maler og forfatter Louis Touscher (1821-1896), der var en af den tidlige arbejderbevægelses absolutte pionerer. Dette essay vil kaste lys over Louis Touschers historie fra 1840’erne og frem til 1870’erne, hvor en konflikt med Louis Pio gjorde, at han forlod Danmark. Han var en del af arbejderbevægelsens forhistorie og dens tidligste historie.